Geduld van Roeselaarse zwemmers eindelijk beloond

Spillebad gaat zaterdag weer open

ROESELARE - De deuren van het vernieuwde Spillebad zwaaien op zaterdag 21 februari om 9 uur open. In ruil voor het lange wachten zwemt iedereen gratis tijdens de eerste twee openingsweken. De openingsuren werden verruimd, zodat zwemmen voortaan ook op zondagnamiddag kan. Het hele jaar door wordt het vernieuwde zwembad op vaste tijden voorbehouden voor schoolzwemmen, senioren, andersvaliden en baantjeszwemmers.

Het vroegere ,,stedelijk overdekte zwembad'' dateert van 1972. Vooral de nieuwe regelgeving over milieu of veiligheid eitsen een grondige renovatie. Het 25-meterbad werd opnieuw betegeld en heet nu ,,Deburghgraevebad''. Het is een hulde aan zwemkampioen Fredje Raketje, die zijn eerste zwemlessen kreeg langs de Spilleboutdreef. Op hetzelfde adres trok de ex-Roeselarenaar nadien tienduizenden baantjes.

Dit gerenoveerde gedeelte werd aan de zonnekant opengebroken. Op die manier heeft het licht nu vrij spel in de watertempel waarvan de oppervlakte verdubbelde met de komst van een nieuwbouw met een modern, nogal industrieel uitzicht. Het instructie- en peuterbad onder het nieuwe dak zijn van groot belang voor de talrijke schoolkinderen die het Spillebad over de vloer krijgt.

,,Het hoofdbad wordt flink ontlast door die afgescheiden leerruimte'', stelt schepen Frans Dochy. ,,Ook het aparte uitglijbad van de spiraalvormige waterglijbaan zorgt voor meer plaats en rust voor de zwemmers in het hoofdbad. De nieuwbouw huisvest eveneens een whirlpool. Een verhoogd redderseiland tussen het nieuwe en gerenoveerde gedeelte garandeert een optimaal overzicht op de zwemmende bezoekers. De cafetaria werd drie keer groter en bezit een aparte ingang. Die ingrepen, in combinatie met een vernieuwd interieur met veel houtwerk, maken de cafetaria tot een charmante trekpleister waar het ook buiten de openingsuren van het Spillebad gezellig toeven is.''

Gratis zwemmen

Het zwembad sloot begin september 2002 de deuren voor de verbouwingen. Onverwachte technische hindernissen en vertraging bij de vergunningsprocedures stelden een heropening verscheidene keren uit. Met de beslissing van gisteren door het Roeselaarse schepencollege is de kogel eindelijk door de kerk.

,,Het krokusverlof is de openingsweek van het Spillebad'', bevestigt schepen Frans Dochy. Een losse zwembeurt kost 1,60 euro.

Voor een 12-beurtenkaart (zes maanden geldig) betaal je 16 euro en een jaarabonnement op naam kost 64 euro. Kinderen tot vijf jaar zwemmen gratis.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio