Tweede holdup op zelfde MacDonalds in Overijse

Overvallers met zevenduizend euro aan de haal

Overvallers met zevenduizend euro aan de haal

Het personeel werd urenlang ondervraagd door de politie. Foto: © JOHAN PEETERS

OVERIJSE - Twee gewapende en gemaskerde mannen hebben zondagavond omstreeks 22.35uur een overval gepleegd op de MacDonalds aan de Brusselsesteenweg in Overijse. Er vielen geen slachtoffers.

De ene overvaller had zich met een bivakmuts onherkenbaar gemaakt. De andere had daarvoor een pruik opgezet. De gangsters waren gewapend met een pistool en een revolver. Zij kwamen de zaak binnen via de hoofdingang en maanden de bezoekers aan zich voor de toog te verzamelen en zich kalm te houden.

,,Als iedereen kalm blijft en er geen verzet is, zal het hier rap afgelopen zijn'' riepen de gangsters in het Frans. Daarop trokken zij naar de kassa waar zij, volgens de eerste vaststellingen, zeven- tot achtduizend euro konden buitmaken. Dat was blijkbaar genoeg want het geld of andere bezittingen van de bezoekers lieten zij ongemoeid.

,,Daarop verdwenen ze via een zijuitgang. Over het voertuig dat zij gebruikten of over de richting die zij namen, is niets geweten'', zei commissaris Vander Pas zondagnacht. De gangsters hadden het uur van de overval wel goed uitgekozen. Op dat late uur, even voor sluitingstijd, is er het meeste geld in de kassa. De uitbater van de MacDonalds wou over de hele overval geen commentaar geven. Ook het personeel van de zaak dat men twee uur na de overval nog steeds aan het ondervragen was, mocht blijkbaar niets zeggen.

Enkele werknemers waren nog wel onder de indruk van het onverwachte gebeuren. ,,Het is al de tweede keer dat deze MacDonalds overvallen wordt. Wat gangsters hierin gezien hebben, weet ik niet'', getuigt een late bezoeker. Ook mevrouw Kumps was nog fel onder de indruk. ,,Mijn zoon werkt hier al enkele jaren. Ze hebben hem met het wapen bedreigd. Toen ik achteraf zijn telefoontje kreeg, was ik er even niet goed van. We staan op het punt om met vakantie te vertrekken. Die reis naar Tenerife is wel even in het gedrang gekomen.''

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio