Brand bij overburen brandweer

ANTWERPEN - De brandweer kreeg maandagochtend rond 1.30 uur razendsnel een keukenbrand op Linkeroever onder controle. De spuitgasten moesten niet ver, alleen de Halewijnlaan oversteken. Gistermiddag moest de brandweer opnieuw uitrukken voor een keukenbrand in een flatgebouw, deze keer aan de Charlottalei.

De 71-jarige bewoonster van een appartement aan de Halewijnlaan 43 wilde maandagochtend rond 1.30 uur nog frieten bakken, maar verloor de frietketel uit het oog. Die vatte vuur en in een mum van tijd stond haar keuken in lichterlaaie.

De brandweer van Linkeroever stak de straat over en kon de brand beperken tot de keuken van de vijfde verdieping, aan de achterzijde van het flatgebouw.

Uit voorzorg ontruimde de politie enkele buurappartementen. Een paar bewoners raakten bevangen door de rook. Ze konden allemaal ter plaatse verzorgd worden door de ambulanciers en niemand moest naar het ziekenhuis.

Gistermiddag rond 15 uur viel er een tweede keuken ten prooi aan de vlammen. Aan de Charlottalei 32, vlakbij het Stadspark, ontstond om een nog onbekende reden vuur. De bewoners kregen de brand zelf onder controle zodat de brandweer nog amper bluswerk had.

Ook hier werd het gebouw door de hulpdiensten ontruimd. Iets later mochten de bewoners opnieuw naar hun appartement. Er vielen geen gewonden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio