Paasweekend eist tien verkeersdoden

Op de Belgische wegen zijn het afgelopen paasweekend tien doden gevallen. Er gebeurden ongelukken met dodelijke afloop in Pollinkhove, Moeskroen, Sint-Niklaas, Onkerzele, Borgloon, Schilde, Nieuwkerken, Koekelare, Courcelles en Koekelberg.
Vrijdag rond 18 uur verloor in Pollinkhove, bij Lo-Reninge, een 52-jarige man het leven toen hij met zijn quad van de weg af raakte en tegen een verkeersbord reed. Er kon geen hulp meer baten.

In Moeskroen is tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag een 51-jarige Fransman verongelukt. Om een nog onbekende reden raakte de auto, waarin hij als passagier zat, op de weg tussen Menen en Moeskroen een plantsoen van een rotonde. De wagen botste op enkele andere voertuigen en kwam tot stilstand tegen een woning. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was de Fransman al overleden.

Een 28-jarige man uit Sint-Niklaas is overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een verkeersongeluk zaterdagavond op de ring in Sint-Niklaas. Hij zat naast de 20-jarige chauffeur toen die met zijn wagen uit de bocht ging, tegen een zandberm reed en daarna tegen een reclamepaneel botste. De chauffeur en de twee jonge vrouwen op de achterbank kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

In Onkerzele, bij Geraardsbergen, is zaterdagavond om 23 uur een 39-jarige bestuurder met zijn auto van de weg geraakt en tegen een elektriciteitspaal gereden. Het ongeval werd hem fataal.

In Borgloon verloor zondagochtend rond 06.45 uur een 23-jarige man uit Kortessem het leven. Hij week van zijn rijvak af, kwam tegen een boompje terecht en sloeg te pletter tegen een paal. De wagen vatte onmiddellijk vuur.

In Schilde gebeurde maandagochtend omstreeks 6.30 uur een zeer zwaar ongeval met vijf inzittenden. De 20-jarige bestuurder uit Brecht reed tegen een verkeerslicht en belandde in de berm. Hij overleed rond de middag aan zijn verwondingen. De passagier die naast hem zat, verkeerde maandagavond nog steeds in levensgevaar. Een 19-jarig meisje en een 19-jarige jongen die achter in de wagen zaten, zijn zwaargewond maar niet in kritieke toestand.

In Nieuwkerken, bij Sint-Niklaas, kwam maandagmiddag een 77-jarige fietser om het leven toen hij werd aangereden door een motorrijder.

In Koekelare kwam een jongeman (23) uit Diksmuide om het leven toen een Volkswagen Golf gegrepen werd door een lichte bestelwagen die de provinciebaan wilde dwarsen. Een andere man raakte zwaar gewond.

Verder verloor een 29-jarige man het leven in Courcelles, een 40-jarige motorrijder kwam om in Cerfontaine, en een 23-jarige man stierf bij een botsing op de Leopold II-laan in Koekelberg.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees