Dimitri Leflot is Bovenste Beste Buur van Vlaanderen

De 27-jarige Dimitri Leflot uit Hulshout is voor zijn buren het zonnetje, al zit hij aan een rolstoel gekluisterd. Nooit klaagt hij, altijd staat hij paraat om anderen te helpen. De lezers van onze krant hebben hem dan ook tot de Bovenste Beste Buur van Vlaanderen verkozen.

Dimitri heeft zich op voorbeeldige manier ingezet voor zijn buren Martine Lauwers en Chris Bruynseels, sinds iets meer dan een jaar geleden hun zoon om het leven kwam bij een verkeersongeval. In de zware periode die toen voor het koppel aanbrak, stonden Dimitri en zijn familie altijd klaar voor hun buren.

Toen Dimitri merkte dat de kilo's er bij Martine en Chris afvlogen, zette hij zijn zus en moeder aan het werk om een warme maaltijd voor het paar te bereiden. Ook nu nog steekt hij hen dagelijks een hart onder de riem. Om die reden heeft Martine Lauwers haar buurjongen genomineerd voor onze wedstrijd Bovenste Beste Buur van Vlaanderen.

De jongeman zet zich ook in voor de gehandicaptenvereniging KVG in Hulshout. Omdat hij weet hoe moeilijk jonge andersvaliden het kunnen hebben, besteedt hij extra aandacht aan hen.

De moeder van Dimitri herinnert zich dat haar zoon zich als kind al voor anderen inzette. ,,Vroeger nam hij zelfs kleding mee naar school voor kinderen die het niet breed hadden'', weet ze.

Daarnaast houdt Dimitri 's winters ook de straat sneeuwvrij: met een karretje achter zijn rolstoel gaat hij op pad om zout te strooien.

Fantastisch nieuws

Martine Lauwers reageert superenthousiast als ze te horen krijgt dat onze lezers Dimitri tot Bovenste Beste Buur van Vlaanderen hebben verkozen. ,,Wow, dat is fantastisch nieuws. Ik ben enorm blij want Dimitri verdient dit'', zegt Martine.

Ook Dimitri zelf is in de wolken met zijn verkiezing. ,,Het is echt een eer dat ik die titel krijg'', reageert hij.

(JG)

Corrigeer

MEER NIEUWS