,,Koningin Beatrix rookt en zuipt als een ketter''

,,Koningin Beatrix rookt en zuipt als een ketter''

Foto: © gia

Tijdens haar bezoek aan Luik gisteren was er niet veel meer van te merken, maar volgens Edwin de Roy van Zuydewijn ,,rookt en zuipt de Nederlandse koningin Beatrix als een ketter''.

De Roy van Zuydewijn, ooit getrouwd met de Nederlandse prinses Margarita, gaat tegenwoordig wel vaker tekeer tegen de koninklijke familie in zijn land - zo noemde hij prinses Máxima al ,,lellebel'' en bedacht hij kroonprins Willem-Alexander met het predikaat ,,pannenkoek''.

Deze week trekt de ex van prinses Margarita alle registers open in een interview met het Nederlandse boulevardblad BLVD . Daarin ,,onthult'' hij onder meer dat prinses Irene - de zus van Beatrix en zijn ex-schoonmoeder - een verstokte nymfomane zou zijn. Tijdens vakanties in Porto Ercole zou de prinses liefst naakt zwemmen, en er bovendien ook wel eens geheel in haar blootje met de auto op uit te trekken. De Roy van Zuydewijn beweert ook dat de prinses ooit door haar dochter werd betrapt tijdens een wilde vrijpartij met de bekende zanger Herman Van Veen.

Het portret dat hij schetst van koningin Beatrix is niet veel flatterender. ,,Ze rookt en zuipt als een ketter'', zegt hij. ,,Het liefst rode wijn. Dan krijgt ze zo'n paarse mond, paarse tanden en zakt haar pruik...''

De openlijke vete tussen Edwin de Roy van Zuydewijn en het Nederlandse koningshuis dateert al van 2003: toen gaf hij samen met zijn toenmalige echtgenote prinses Margarita een interview waarin het paar beweerde te worden ,,gepest, vogelvrij verklaard en zwartgemaakt''. De prinses heeft sindsdien afstand genomen van die verklaringen en is van haar man gescheiden. Die zet intussen zijn campagne tegen de Oranje-Nassaus gewoon door - zonder zich blijkbaar te laten afschrikken door de gevangenisstraf van maximaal vijf jaar die in Nederland staat op het opzettelijk beledigen van de koningin.

Corrigeer

NIEUWS