Wereldrecord voor Nederlandse vrouwen op 4 x 100 meter

Buelens net niet in halve finale

Buelens net niet in halve finale

Griet Buelens. Foto: © WDK

De Nederlandse vrouwen hebben op het WK korte baan in het Chinese Shanghai een wereldrecord gezwommen op de 4 x 100 meter vrije slag.

Inge Dekker, Hinkelien Schreuder, Chantal Groot en Marleen Veldhuis finishten in 3.33.32. Ze deden daarmee meer dan een seconde beter dan het vorige wereldrecord (3.34.55), dat het Chinese team in april 1997 in Göteborg gevestigd had.

Onze enige Belgische deelneemster Griet Buelens heeft zich op het WK zwemmen net niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 100 meter vlinderslag. Ze tikte aan in een tijd van 1.01.59. Daarmee strandde Buelens op amper veertien hondersten van een plaats in de halve finales.

Ze eindigde 18de op 37 deelnemers. Buelens zwom wel een persoonlijk record, want ze bleef een dikke seconde onder haar vorige besttijd (1.02.62). Het Belgisch record op deze afstand bedraagt 59.98 en staat op naam van Tine Bossuyt.

Buelens was tevreden over haar tijd, maar was natuurlijk erg ontgoocheld dat ze net niet de halve finale haalde. Vandaag is de laatste dag van het WK. Buelens treedt nog aan op de 200m vrije slag en ook daarvoor mikt ze op een besttijd. (VLS)

Corrigeer