Invaller Pinas bezorgt Cercle een punt

Invaller Pinas bezorgt Cercle een punt

Brian Pinas

Met ieder een punt zijn STVV en Cercle nog niet helemaal safe, maar komt de redding toch zo stilaan in zicht. Voor de thuisploeg zag het er lange tijd naar uit dat het aan een vrije trap van Nys genoeg zouden hebben voor de winst, maar invaller Pinas besliste er anders over.

Dat de belangen nog groot waren was duidelijk te merken aan het spel, want academisch was het allemaal niet wat beide ploegen gisteravond op Staaien op de grasmat legden. De thuisploeg nam wel dadelijk het initiatief en het was dan ook niet onlogisch dat STVV halfweg op winst stond. Die voorsprong kwam er zelfs al vrij vroeg, toen Nys een vrije trap wat verrassend rechtstreeks op doel besloot en de bal voorbij alles en iedereen tegen het net verdween. Het leek er lange tijd op dat daarmee de beslissing al was gevallen, want voor de rust toonde Cercle zich alleen even met een kopbal van Boi en na de pauze was het wachten tot halfweg de tweede periode vooraleer de West-Vlamingen in de buurt van Deelkens geraakten. Wel met succes, want de ingevallen Pinas trof al onmiddellijk raak. Ook nadien toonden de bezoekers zich nog een paar keer gevaarlijk, maar meer doelpunten zaten er niet meer in. Ook aan de overkant niet, want na de gelijkmaker kon STVV geen echte vuist meer maken.

(RGK)

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.