Kwelduivel Tosin Dosunmu bezorgt GBA overwinning op een diefje

Lierse krijgt het benauwd

Op het Kiel was Tosin Dosunmu - begin november - een gesel voor de Lierse- verdediging. Gisteren zat de snelle Nigeriaan stevig in de greep van Michael Nnaji. Tot hij net voor de rust genadeloos toesloeg en een vrijschop van Cruz voorbij Yves Van der Straeten knikte. Marc Hendrikx sloeg Lierse in de tweede helft K.O.

De eerste helft had lang weinig om het lijf. Twee nerveuze ploegen. Veel storende fouten en balverlies. Trainer René Trost moest geschorst vanuit de tribune toekijken. Hij zag hoe Lierse het meeste balbezit had, maar niet in staat was om een kans af te dwingen. Tien minuten voor de rust glipte Kristof Imschoot door de buitenspelval. Hij nam de bal mooi mee met de borst. De afwerking liet helaas te wensen over en Imschoot joeg de bal hoog over.

Die misser brak Lierse zuur op. Enkele minuten nadat aanvoerder Timothy Dreesen geblesseerd naar de kant was gegaan, verlengde Tosin Dosunmu een vrijschop van Daniel Cruz met het hoofd in doel. Meteen het zeventiende doelpunt van de Nigeriaan met het gouden bal-shirt.

Lierse ging met veel goede wil in de achtervolging. Het gebrek aan scorend vermogen bij de Pallieters was schrijnend. Lierse moest de kelk tot op de bodem leeg drinken. Dosunmu werd afgeblokt, Hendrikx trapte in de rebound de 0-2 binnen. Voor de derde wedstrijd op rij geen doelpunt voor Lierse.

(BDZ)Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.