Beveren wint verdiend degradatietopper

Beveren wint verdiend degradatietopper

Topka probeert Teklak uit te schakelen. Foto: © Belga

Beveren heeft de operatie redding schitterend ingezet. Met een overwicht aan kansen trachtte het La Louvière onmiddellijk naar de keel te grijpen, maar het was wachten tot na het uur alvorens Gervinho met zijn zesde van het seizoen voor zekerheid zorgde. Door de nederlaag van Lierse wippen de Waaslanders naar een voorlopig veilige plaats in de rangschikking.

De eerste echte kans was voor de thuisploeg. Dissa stuurde Diallito weg maar de kleine Ivoriaan trapte de bal keihard over doel. Ook Tokpa kwam even later in een unieke schietpositie, maar nu was Cordier attent en trapte Diallito in de rebound naast. La Louvière kwam nauwelijks aan kansen. Enkel een kopballetje van Jbari was het vermelden waard. In de slotfase van de eerste helft kenden de Wolven wel bijna succes, maar een actie tussen Pinelli en Sofiane werd door Diabis via het been van Jbari onschadelijk gemaakt. In de beginfase van de tweede helft kreeg Beveren twee grote kansen. Eerst zette Diallito de bal vanop rechts voor doel, maar Dissa trapte volledig vrijstaand nog onbegrijpelijk naast. Amper één minuut later ging Gervinho alleen op doel af, maar hij trapte dan weer onbesuisd over. Op het uur was het dan wel raak. Diallito trapte een vrijschop naar Dissa die in de loop van Gervinho duwde. Cordier was verslagen. De aanvalsgolven bleven zich nu opstapelen en Gervinho, Zito en Diallito gingen hun kans. Cordier was telkens attent.

(BCD)

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.