Kerkhof wordt gedenktuin

Kerkhof  wordt gedenktuin

De begraafplaats wordt helemaal heraangelegd. Foto: © VACAS

EEKLO/ BALGERHOEKE - De begraafplaatsen van Eeklo-Centrum en van Balgerhoeke krijgen een grondige opknapbeurt. Voor de centrumbegraafplaats is dit de tweede fase van de omvorming tot gedenktuin. ,,Er komen ook meer columbaria, want vandaag laat een Eeklonaar op drie zich cremeren,'' zegt schepen van begraafplaatsen en sociale zaken Koen Loete.

De omvorming van de begraafplaats tot gedenktuin leverde Eeklo vorig jaar een eervolle vermelding bij de Funeral Awards op. Nu wordt de inspanning verder gezet op het deel tussen de Kerkhofstraat en Raverschootstraat. ,,We verwijderen de gewone paden en vervangen ze door groene dreven,'' zegt de schepen Loete. ,,Ook de hinderende bomen, waarvan sommige wortels de grafstenen optilden, worden verwijderd. De overwoekerende haag wordt vervangen door een lindenlei en enkele oude kruisen worden gerestaureerd. Bovendien verplaatsen we de columbaria en breiden ze uit. Eens deze fase achter de rug, volgt de laatste fase op het neogotisch kerkhof aan de kant Molenstraat.''

De begraafplaats van Balgerhoeke wordt in dezelfde stijl heraangelegd. Ook hier primeren rust en groen en worden columbaria en urnenkelders geplaatst. De schepen vraagt om het kerkhofbezoek tijdens de periode van de werkzaamheden te beperken.

(EMV)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio