Politie zoekt paar handige bankkaartdieven

KORTENBERG - De politie en het parket van Leuven zijn op zoek naar een paar dat op 12augustus 2011 een man heeft bestolen in Meerbeek (Kortenberg). Vermoedelijk maakte het duo nog meer slachtoffers.

De politie en het parket van Leuven zijn op zoek naar een paar dat op 12augustus 2011 een man heeft bestolen in Meerbeek (Kortenberg). Vermoedelijk maakte het duo nog meer slachtoffers.

Het tweetal stal de bankkaart en bemachtigde de geheime pincode door over de schouder mee te kijken tijdens het intikken ervan. Dat heet shouldersurfen. Het fenomeen komt steeds vaker voor in winkels en selfbanks. Het slachtoffer, een man uit Kortenberg, deed die namiddag boodschappen in een warenhuis in Meerbeek. Toen hij zijn aankopen betaalde met zijn bankkaart, stond het verdachte koppel achter hem aan de kassa. De man keek aandachtig toe tijdens het intikken van de persoonlijke code.

Op de parking werd het slachtoffer ineens omhelsd door een onbekende man die zorgde voor de afleiding. Gebruikmakend van de plotse verwarring werd de bankkaart van het slachtoffer uit zijn portefeuille gestolen. Kort daarna werd met de kaart geld afgehaald in een bankkantoor in Bertem.

Het onderzoek wijst uit dat het slachtoffer in het warenhuis door een verdacht koppel was gevolgd. De speurders zouden hen graag willen spreken. De man is ongeveer 1.70meter groot en struis gebouwd. Hij heeft kort donker haar en is vermoedelijk rond de veertig. Hij heeft tatoeages op de beide bovenarmen. Hij droeg een polo, een lichtkleurige broek en donkere schoenen.

De vrouw is ongeveer 1.75meter en normaal gebouwd. Ze heeft lange zwarte haren in een paardenstaart en is ongeveer 45 jaar. Ze had grote ringen in beide oren en een brede versiering aan de rechterpols. Ze droeg een roze polo boven een jeansbroek en sportieve schoenen. Ze droeg een handtas met draagriem over haar linkerschouder.

Tips zijn welkom op het gratis nummer van de politie:

0800/30.300.

De camerabeelden staan op

www.nieuwsblad.be/leuven

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio