Top 15 van Franse campings

Begin dit jaar selecteerde de Britse krant The Times 15 toppers uit het enorme aanbod aan Franse campings.

1. Romarins, Èze: Ligt in de heuvels vlakbij Monaco. Onwaarschijnlijk uitzicht, maar biedt helaas geen zwembad, noch kinderanimatie. Voor toeristen die gewoon willen genieten.

www.campingromarins.com

2. Le Grand Champ, Chamonix : Rondom de camping liggen de scherpe, besneeuwde Alpentoppen. In de zomer ideaal om te mountainbiken, te raften of te klimmen.

3. Les Tilleuls, Gèdre : Het uitzicht op de valleien en de diepe, groene ravijnen van de Pyreneeën is feeëriek. Ideaal voor natuurliefhebbers en vlakbij het beroemde keteldal ( Cirque ) van Gavarnie.

4. La Brouquere, Gondrin : Kamperen in een oude wijnmakerij in de Gers, het is eens iets anders. Véél wijnranken en zonnebloemen. En foie gras à volonté.

www.brouquere.com5. Les Ormes, St-Étienne de Villeréal : Voor luxekampeerders die in een comfortabel bed willen slapen en in een designzwembad willen baden.

www.campinglesormes.com6. Domaine Le Poteau, Castelnau d'Auzan : Wijn en armagnac in overvloed, en driemaal per week een viergangenmaaltijd van de eigenaars. Het Franse platteland op zijn best.

www.le-poteau.com

7. Les Criques de Porteils, Argelès-sur-Mer : U waant zich in Spanje, maar toch is dit Frankrijk. Drie kiezelstranden alleen voor kampeerders.

www.lescriques.com8. Camping La Vendette, Île de Noirmoutier : Klein eiland onder Bretagne met een mediterrane sfeer. Bij laagtij kunt u te voet naar het vasteland. En bij hoogtij is er nog altijd de brug.

www.camping-indigo.com

9. Le Clapas, Vallon Pont d'Arc : Kano en kajak voor alle niveaus, in het ronduit adembenemende landschap van de Gorges de l'Ardèche. Tenzij u liever uitrust op het privéstrand langs de rivier.

www.camping-le-clapas.com

10. Tipis At Folbeix, Folbeix : Een ecologische camping met enkele geïsoleerde tipi's in een bos. De Britse eigenaars serveren huisgemaakte confituur en chutney.

www.vacanesdetipienfrance.com

11. Mas de la Fargassa, Amélie-les-Bains : Deze fruitboerderij in de Languedoc is enkel te bereiken via een kronkelig bergwegeltje.

www.fargassa.com

12. Camping de l'Ouysse, Lacave : Kleine boerderijcamping in de Dordogne, aan een donkergroene rivier, ideaal voor lange wandelingen.13. Belrepayre Trailer Park, bij Mirepoix : Fantastische verzameling oldtimercaravans, uitgerust met dito kussens, stoffen en hippie-accessoires.

www.airstreameurope.com

14. Les Roulottes de la Serve, Ouroux : Overnachten in een van de drie oude zigeunerwoonwagens met nostalgisch interieur. Plaats voor twee tot vier personen.

www.lesroulottes.com

15. Kota Cabana, Brûlon : Boomhutten met een Scandinavisch design, Frans elan en de heerlijke geur van dennenhars.

www.chateau-enclos.com

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees