2.500 gezinnen kiezen nieuwe energieleverancier

ZONHOVEN - Gisteravond sloot de energieleverancier Nuon de actie af, die alle Zonhovenaren de kans bood om over te schakelen naar een andere energieleverancier. Niet minder dan 2.500 van de 7.300 Zonhovense gezinnen tekenden een contract met Nuon. Door het gezamenlijke contract kan Nuon een serieuze korting geven.Benny Roosen kwam enkele maanden geleden op de proppen met het idee om gezamenlijk over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Hij startte een rondvraag en bekwam op die manier dat een kleine duizend gezinnen akkoord gingen om samen over te stappen.

Geruggensteund door dit aantal trok Roosen op onderhandelingstocht en klopte aan bij de diverse energieleveranciers. Na prijsvergelijking bleek Nuon de goedkoopste te zijn.

Bovendien verklaarde Nuon zich akkoord om de oorspronkelijke afsluitdatum te verlengen tot 15 juli om op die manier nog meer Zonhovenaren de kans te geven in te stappen in de nieuwe regelingen.

Gisteravond sloot men af op 2.500 gezinnen. Via deze overschakeling kan een gezin van twee ouders en twee kinderen op jaarbasis honderd euro besparen. Alleenstaanden besparen 75 euro. Gezinnen die ook aardgas van Nuon afnemen, kunnen nog eens vijftig euro extra besparen. Roosen liet ondertussen weten ook plannen te hebben om een onderzoek te voeren naar telefoontarieven.

(MVZ)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio