Campagne voor wachtdienst

HALLE - De Artsenkring van Halle en omgeving is van plan om mee aan het probleem van de overbelasting van de spoedafdeling van het Sint-Mariaziekenhuis te werken. In het najaar start een campagne om de wachtdiensten van huisartsen te promoten.

,,Veel mensen weten niet wat ze moeten doen als ze 's nachts ziek worden, in het weekeinde of in een periode dat hun eigen huisarts niet beschikbaar is. De gouden regel is: bel steeds eerst uw eigen huisarts. Ook als de eigen huisarts er niet is, kan je hier verdere instructies krijgen over een collega of een wachtdienst'', aldus voorzitter van de artsenkring Jean-Paul Pierreux.

Hoe de Artsenkring de wachtdienst beter wil kenbaar maken en hoe de wachtdiensten beter georganiseerd kunnen worden, is stof voor de komende weken. De kring houdt een enquête bij dokters en patiënten. ,,Het is waar dat huisartsen gemiddeld meer dan veertig uur per week werken. Hen vragen om 24 uur op 24 beschikbaar te zijn, is niet doenbaar. Maar er kunnen misschien wel beter afspraken gemaakt worden met groepjes huisartsen samen voor oproepen na de gewone dagtaak. Dit willen we onder meer met de enquête uitvissen'', besluit dokter Pierreux.(IDH)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio