Hof ten Blote doet gooi naar wereldrecord rodeobed zitten

HUIZINGEN - Mogelijk wordt dit jaar in het Hof ten Blote het 22ste wereldrecord gevestigd.
Waar blijven jullie de inspiratie halen?

Dirk Sterck: ,,Gekke records uitvinden is niet zo moeilijk. We hebben er altijd wel een paar in ons hoofd hangen. Maar ze moeten aan enkele criteria voldoen. Zo moet het voor ons financieel haalbaar blijven. Met andere woorden: de infrastructuur die nodig is mag niet te duur zijn want ons budget is beperkt tot de winst van de vorige feesten in het Hof ten Blote. Zeker even belangrijk is dat de recordpoging aantrekkelijk moet zijn voor het publiek. Uiteraard doen we ook geen domme of onveilige dingen. Mensen denken soms dat we gek zijn maar we weten goed waar we mee bezig zijn. Alle records zijn haalbaar. Het bewijs is geleverd: Tijdens de voorbije vijftien jaar kun je de niet gelukte recordpogingen op één hand tellen''.

Is het een probleem om vrijwilligers te vinden om het evenement mee te schragen?Bruno Denayer: ,,Helemaal niet. De jongste jaren hebben we meestal te veel kandidaten. Mensen willen er bij zijn voor de ambiance. We weten dat iedere deelnemer tijdens de recordpoging een slag van de ,,hamer'' krijgt. Maar we sleuren ons als één team er door. Het moment dat het record afgelopen is en het Hof ten Blote helemaal uit de bol gaat, dat moment is onvergetelijk. We hebben al wat ervaring met de catering, de rustpauzes tussendoor, de permanente aanwezigheid van een kinesist en zo meer. Het bewijs is er: wie eens meedoet, komt graag terug. Michaël Dekempeneer en Patrick Boon zijn er respectievelijk voor de tweede en derde keer bij. Dat ze hieraan een groot deel van hun vakantie besteden, zien ze helemaal niet als een opoffering. Voor hen is het hun alternatieve manier om vakantie te nemen''.Wordt het honderd uur rodeobed zitten een moeilijk record?

Dirk Sterck: ,,We hebben nogal draaiende en wiebelende toestanden gehad. Het record is elke keer gelukt. Uiteraard zetten we het rodeobed op de laagste snelheid. Zoals elk record zal de vermoeidheid opnieuw een grote rol spelen. Gedurende honderd uur niet of nauwelijks kunnen slapen is altijd de grote boosdoener. Veel kunnen ze overigens niet trainen. Enkel goed uitgeslapen aan de aftrap verschijnen vrijdag is de boodschap''.

Recordpoging honderd uren rodeobed zitten in het Hof ten Blote aan de Alsembergsesteenweg in Huizingen van vrijdag 16 juli 14 uur tot dinsdag 20 juli 18 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio