Fata Morgana zoekt pitspoezen

GERAARDSBERGEN - De oproep van het TV1-programma Fata Morgana is niet in dovemansoren gevallen. Dat bleek woensdagavond tijdens de volksvergadering op de Markt. Sergio en Geena Lisa, de uithangborden van Fata Morgana, kunnen rekenen op veel helpende handen voor de aanleg van een 'groen' racecircuit. Gisteren was er een 'pitspoezendefilé' en daar keken vooral de Geraardsbergse mannen naar uit.

De makers van Fata Morgana mogen op beide oren slapen: als het van de bevolking afhangt, wordt zaterdag 17 juli de eerste editie verreden van de Green Prix. Voor de vijf onderdelen van deze race-uitdaging werden maandag al vijf vrijwilligers gevonden die instaan voor de organisatie. Tijdens de volksvergadering werden woensdag massaal medewerkers gemobiliseerd voor deze vijf voortrekkers.

Gerrit en Davy zoeken twintig milieuvriendelijke racewagens. Ze zitten ongeveer halfweg hun opdracht, techneuten en racefreaks kunnen het duo bellen voor assistentie op tel. 0479/47.83.22 en 0476/61.19.96. ,,We zoeken ook via internet, deden een oproep langs de radio. Het is allesbehalve een makkelijke opdracht.''

Vrachtlading begonia's

Davy en Rudy bouwen het parcours, vanaf de Markt via Buizemontstraat en Guilleminlaan. De omloop moet afgebiesd worden met bloemen in de rood-gele stadskleuren. Er werden al enkele vrachtladingen begonia's en geraniums geschonken en de Brusselse veiling verleent eveneens haar medewerking. Alle bloemen worden vrijdag 16 juli om 14 uur in zaal Groen Kruiske in de Denderstraat verzameld. Daar kunnen vrijwilligers ook terecht om papieren bloemen in elkaar te knutselen. Bellen naar 0478/48.81.20.

Dagmar moet zorgen voor een watervalfinish. En Pascal zoekt minstens 1.000 pitspoezen. Gisteren was er een screening van deze racegrieten. Maar voorlopig staat de teller op 500. Pitspoezen gezocht dus! Mieke snort intussen een geschenkje op voor elke toeschouwer. Ook hier is er nog flink wat werk voor de boeg. Het organiseren van de Green Prix wordt in elk geval een race tegen de tijd. Benieuwd of Herman Vertongen, alias 'Marksken' van FC De Kampioenen, zaterdag 17 juli al dan niet de eerste winnaar van de Green Prix de lauwerkrans mag omhangen.

(JLI)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio