Limburger kan contract voor vier jaar ondertekenen

Mark Hendrikx rond met Roda JC

Mark Hendrikx (30) heeft een akkoord met het Nederlandse Roda JC. De Limburger kan er een contract voor vier jaar ondertekenen. Alleen Anderlecht en Roda moeten nu nog tot een akkoord komen.
Dat zou volgende week gebeuren. Hendrikx, die ook in de belangstelling stond van Lokeren en Vitesse, koos voor de Nederlandse subtopper omwille van de praktische kant en het langdurige contract.

Het vertrek van Hendrikx bij Anderlecht zat er al lang aan te komen. Eerder deze week leek hij nog tot een akkoord te komen met Lokeren, maar nu kiest de linkspoot dus voor Nederland. ,,Ik had aanbiedingen van een aantal clubs", vertelt Hendrikx. ,,Het voorstel van Roda vond ik gewoon het aantrekkelijkst. Het is een club die dichter bij huis ligt en ik krijg er een contract voor vier jaar."

De middenvelder ziet zijn transfer niet als een vlucht en heeft zeker niet het gevoel dat hij wegmoet bij de landskampioen. ,,Sportief moet ik zeker niet onderdoen voor de rest van de Anderlecht-kern", vervolgt hij. ,,Ik ben dan wel geen showman, maar wel zeer nuttig. Sommigen vinden dat ik te weinig oogstrelend en flitsend ben voor deze ploeg. Of ik daarmee op het Anderlechtse publiek doel? Een deel van het publiek althans. Maar dat is hun probleem. Ik ben nu al meer dan tien jaar profvoetballer en ik denk dat er weinig voetballers zijn die mij niet in hun ploeg zouden willen."

,,Ik weet ook wel dat Roda geen garantie is om elk jaar Champions League te spelen, zoals dat bij Anderlecht wel het geval is. Maar ik vergelijk Roda met RC Genk. Dat is nu de gezelligste club van het land met een prachtige accommodatie. Ik ben er zeker van dat ik mij hier volledig zal kunnen ontplooien."

Het enige dat nog ontbreekt om de transfer officieel te maken is een akkoord tussen Anderlecht en Roda. ,,Dat is nu een zaak tussen beide clubs", zegt Hendrikx daar over. ,,Anderlecht gaf mij de opdracht om eerst zelf tot een akkoord te komen met een club. Nu is het aan hen. Wat als het niet in orde komt tussen de twee clubs? Dan blijf ik met veel plezier in Anderlecht. Het is zeker niet zo dat ik hier uitgekeken ben of dat ik nood heb aan frisse lucht. De grote reden dat ik vertrek, en daar moeten we geen doekjes om winden, is dat ik op het einde van het seizoen einde contract ben en Anderlecht geen transfersom meer vangt voor mij."

Wouter DEVYNCK

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.