Koninginnen vallen van hun voetstuk

Kelli White (VSt): Werd betrapt op het gebruik van Modafinil tijdens het WK in Parijs. Moest haar gouden medaille op de 100 meter en de 200 meter inleveren en kreeg twee jaar schorsing. Torri Edwards kreeg de medaille op de 100 meter.

Anastasia Kapachinskaya (Rus): Wereldkampioen 200 meter omdat White haar medaille moest inleveren. Op het WK indoor in Boedapest won ze goud, maar ze moest haar medaille inleveren wegens het gebruik van Stanozolo. Twee jaar geschorst.

Chryste Gaines (VSt): Net zoals White een pupil van Richard Korchemny en positief bevonden op Modafinil. Vijfde van het WK 2001.

Marion Jones (VSt): Kwam in opspraak door de Balco-affaire (THG) en wist zich niet te plaatsen voor de 100 meter in Athene.

Zhanna Block (Oek): Wereldkampioene in 1997 en 2001. Staat ook op de lijst met verdachten in de Balco-affaire.

Katerina Thanou (Gri): Europees en vice-olympisch kampioene. Haar coach kwam in opspraak in de Balco-affaire.

Michelle Collins (VSt): Staat ook al op de Balco-lijst. De Amerikaanse anti-dopingcommissie raadde haar aan niet naar Athene af te reizen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.