Ingrid Parewijck op Newyorkse luchthaven geklist met cocaïne

Vlaams supermodel smokkelt drugs naar VS

Het Vlaamse topmodel Ingrid Parewijck (25), onder meer het gezicht van Lavazza en Guerlain, riskeert tot 15 jaar cel in de Verenigde Staten. De Gentse is tijdens het weekend op de luchthaven in New York opgepakt met drie zakjes cocaïne in haar bagage. Haar Belgische agentschap reageert verrast.
Ingrid Parewijck verscheen zondag al een eerste keer voor de rechter. Ze had de nacht moeten doorbrengen in de cel nadat ze zaterdag was betrapt tijdens een routinecontrole op de Newyorkse luchthaven JFK. De douane vond drie zakjes cocaïne. Eentje was weggestopt in haar jeans, twee andere zaten in haar handtas. Samen goed voor 2,7 gram.

Het Gentse supermodel, dat al enige tijd in Manhattan woont, kwam terug uit Parijs.

Parewijck behoort tot de top van de modellenwereld. Ze stond de voorbije jaren onder meer al op de cover van de bladen Vogue, Elle en Photo Magazine. De dochter van een arts werd bij toeval model na een mislukte poging om rechten te studeren. Een vriendin raadde haar aan om haar kans eens te wagen voor de camera. In een mum van tijd brak Parewijck internationaal door. Ze is momenteel het gezicht van koffieproducent Lavazza en parfummerk Guerlain.

Parewijcks Belgische agentschap Dominique Models, dat haar ontdekte en nog altijd haar belangen waarneemt, reageert verrast op de arrestatie. ,,We hebben haar nog niet kunnen spreken. We weten dus niet wat er precies gebeurd is. Als, ik zeg wel als, het waar is wat we gehoord hebben, dan heeft Ingrid een grote stommiteit begaan'', zegt Marc Dochez van Dominique Models.

,,Maar ik geloof nooit dat Ingrid een drugsprobleem heeft. Als ze een junkie zou zijn, dan had ze nooit gestaan waar ze nu staat. Ze is een bijzonder professioneel model.''

Of haar carrière naar de haaien is als ze wordt veroordeeld? ,,Laten we hopen van niet. Ze verdient het niet om op zo'n manier in de media te komen. Ingrid is een bijzonder lief en tof meisje'', zegt Dochez.

Het Vlaamse supermodel moet op 26 juli opnieuw voor de rechter verschijnen. Haar advocaat hoopt dat zijn cliënte er met een lichte straf afkomt.

,,De drugs waren zeker niet bestemd voor verkoop. Als we aannemen dat de drugs inderdaad toebehoren aan mijn cliënte, dan geloof ik dat het enkel voor eigen gebruik was bestemd'', zegt Gregory Watts.

Parewijck is voorlopig vrijgelaten. Ze moest haar paspoort inleveren en kreeg een uitbrander van rechter Laura Ward: ,,Ik heb op deze rechtbank al veel modellen zien passeren voor drugsfeiten. U zou lang niet de eerste zijn die vijf tot vijftien jaar moet gaan zitten.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees