't Laak omgetoverd tot danscafé

VEERLE - Taverne 't Laak aan de Grote Steenweg in Veerle heeft nieuwe uitbaters. Johny Dierickx (62) en Esther Delagrense (45) maakten van de zaak een danscafé.

Ze bieden live optredens met muziek uit de jaren vijftig tot zeventig aan. Ze mikken hiermee vooral op een publiek tussen 35 en 60 jaar.

Johny Dierickx en Esther Delagrense namen eind vorig jaar 't Laak over. Hoewel de taverne op de grote verbindingsweg tussen Geel-Zammel en Veerle ligt, zat de zaak aan de grond.

,,Om leven in de brouwerij te brengen hebben we ze uitgebreid tot swingcafé'', zeggen de nieuwe eigenaars. ,,Bedoeling is dat mensen hier tegelijk iets kunnen eten en naar goede ambiancemuziek kunnen luisteren: liedjes uit de jaren vijftig tot zeventig, blues en swing. Elk weekend treden groepjes live op. Op termijn willen ze zelfs een jaarlijks openluchtfestival organiseren.''

Johny bekommert zich vooral om de praktische gang van zaken, Esther doet de administratie. ,,We zijn nog op zoek naar groepjes die live muziek uit de jaren vijftig, zestig en zeventig spelen'', zegt Johny. ,,Het is niet gemakkelijk om betaalbare groepjes in dat genre te vinden.''

Johny was bijna twintig jaar talentenjager voor de platenmaatschappij CBS in Londen.

(VGD)

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio