Tweede incident in zelfde station binnen het jaar

Zesjarige blijft alleen achter op perron

Zesjarige blijft alleen achter op perron

Foto: © KMS

Het is de nachtmerrie van elke moeder: je kind helemaal alleen zien achterblijven op een verlaten perron omdat je zelf niet tijdig van de trein raakt. Het overkwam Lucia Trypsteen (36) uit Wilsele zondagavond op de trein van Mechelen naar Leuven. Minder dan een jaar maakte een tweejarig meisje hetzelfde mee in dit station.

De feeststemming van een dagje carnaval in Mechelen sloeg voor Lucia Trypsteen, dochtertjes Anke (3) en Lies (6) en hun nichtje Sarah in het onbemande treinstation van Wijgmaal helemaal om. ,,We hadden de trein om 19 uur genomen in Mechelen", vertelt moeder Lucia. ,,Het was buiten al donker toen ik plots merkte dat we enkele honderden meters verder al moesten uitstappen. Ik hielp de kinderen met hun jasjes en zag dat de deuren al open stonden."

Volgens de moeder stapte haar dochtertje Lies af en begon de deur meteen daarna te piepen. ,,Ik stond voor een dilemma: spring ik er zelf nog snel af of blijf ik bij de andere twee kinderen in de trein? Ik koos voor het laatste en zag - terwijl de trein zich op gang trok - hoe Lies eerst verbaasd keek en daarna hard begon te wenen."

Moeder Trypsteen alarmeerde haar man, terwijl voortreed naar Leuven. ,,Vijf minuten later pikte hij Lies op aan de voorkant van het station. Ze had zich onder een straatlicht gesteld."

Uitzonderlijk geval

,,Mijn grootste schrik was dat Lies onze trein achterna zou wandelen tussen de rails", zegt Lucia Trypsteen. Ze verliet de trein met Anke en Sarah in Leuven en alarmeerde daar de stationschef. ,,Hij zei dat dit niet kon en telefoneerde ook de treinverantwoordelijke. Daarna heb ik de ombudsdienst van de spoorwegen ingelicht."

NMBS-woordvoerder Jochem Goovaert verontschuldigt zich voor het voorval. ,,Het is duidelijk dat hier iets is misgegaan. De treinbegeleider moet altijd controleren of iedereen is uit- en ingestapt."

(BJM/BCZ)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees