Eenmalige Radio 1212 doet telefooncentrale crashen

Vlaanderen sms't voor 227.258 euro

Vlaanderen sms't voor 227.258 euro

Siska Schoeters, Anja Daems, Sven Ornelis en Bert Geenen: de radiomarathon werd een succes. Pol De Wilde Foto: © pol de wilde-corelio

NVT - Vlaanderen heeft zo massaal ge-sms't naar Radio 1212 dat de telefooncentrale crashte. Uiteindelijk werden voor 227.258 euro berichtjes gestuurd ten voordele van Haïti. Jan CLAEYS

Donderdag maakten Eén en VTM al samen een benefietshow voor de slachtoffers van de aardbeving. De radiozenders deden het kunstje gisteren over. Presentatoren van Q-Music, MNM, Radio 2, Joe FM en Studio Brussel vormden de hele dag verrassende duo's. Wim Oosterlinck van Q en Radio 2-collega Ilse Van Hoecke mochten om acht uur de spits afbijten, MNM-kopman Peter Van de Veire en Leen Demaré, leading lady van Joe FM, deden om acht uur het licht uit.

Luistercijfers waren gisteren nog niet bekend, maar zeker meer dan twee miljoen mensen volgden (een stuk van de) marathonuitzending. Er was geen ontkomen aan. Wie in de auto langsheen de preselecties zapte, hoorde nauwelijks iets anders dan Radio 1212. Alleen Radio 1, dan zich concentreert op informatieverschaffing over Haïti, en de regionale zenders waren een alternatief.

De uitzending had één opzet: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de slachtoffers van de aardbeving. De acties stroomden binnen. En de presentatoren riepen op zoveel mogelijk sms-berichtjes te sturen. Bij elke boodschap naar 4666 dikte de 1212-kassa met één euro aan. Het werd een waanzinnig succes. Wim Oosterlinck was gisteren de eerste om een sms-bom te doen ontploffen. Hij vroeg massaal het woord knolselder te sturen. De telefooncentrale in Diegem kon de toevloed niet aan en crashte. In het eerste uur werden al 16.000 berichtjes geteld. Om acht uur gisteravond, toen de actie werd afgeblazen, waren 227.258 sms-berichtjes gestuurd, iets meer dan vijf per seconde.

Een paar duizend mensen kwam in de loop van de dag naar de live-uitzending kijken op de Groenplaats in Antwerpen. Ze zagen er optredens van onder anderen Clouseau, Absynthe Minded, Lady Linn, Admiral Freebee en Tom Helsen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees