Christine Beirens maakt blitzcarrière

Christine Beirens maakt blitzcarrière

Christine Beirens mocht gisterochtend de eed afleggen bij gouverneur Paul Breyne. Foto: © mvn

DE HAAN - Christine Beirens (40), advocate van beroep, is bezig aan een politieke blitzcarrière. Bij haar eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2000 werd zij verkozen op de Lijst van de Burgemeester. Vorig jaar in januari werd zij schepen in De Haan en nu precies één jaar later gordt zij de burgemeesterssjerp om.

,,Tot aan de verkiezingen blijft er weinig tijd over om grote dingen te realiseren,'' aldus Christine Beirens, ,,maar we hebben heel wat belangrijke projecten op de rails gezet die binnenkort verwezenlijkt worden: de markt en het Astridpark in Wenduine, de Wenduinsesteenweg en de bibliotheek in De Haan, het plan voor de dorpskernvernieuwing in Vlissegem en de aanleg van de voetgangersbrug over de grote baan aan Harendijke, om er enkele te noemen.''

,,Een van de grote uitdagingen blijft de campingproblematiek'', luidt het. ,,We moeten hierbij streven naar de instandhouding van drie belangrijke pijlers: sociaal en betaalbaar toerisme (waarin campings een zeer belangrijke rol spelen), de leefbaarheid (waarbij onze gemeente zich moet blijven verzetten tegen het op een beperkte ruimte klasseren van zoveel mogelijk toeristen) en ten slotte het esthetisch aspect. Open ruimte, groen, gezelligheid, uitzicht en kleinschaligheid zijn onze grote troeven en die moeten we behouden. Op dat vlak onderscheiden we ons namelijk van de andere kustgemeenten. We gaan ook het huidig financieel beleid voortzetten, zodat we aan het einde van de rit een gezonde rekening kunnen voorleggen. 2006 is trouwens ook het eerste jaar dat de inwoners de belastingverlaging - de personenbelasting daalde van 6 naar 5% - in hun portemonnee zullen voelen'', aldus nog de kersverse burgemeester van De Haan.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio