Olympus Pen E-P1

NVT - Uitrusting & bediening: Een hybridecamera bevat geen optische zoeker, en dus gebruik je het 3-inch LCD-scherm om je onderwerp in beeld te nemen. De E-P1 ligt goed in de hand en heeft overzichtelijke bedieningselementen. Het toestel bevat een beeldstabilisator die trillingen van de camera tijdens de opname compenseert. De inbegrepen creatieve Art Filters zoals Pop Art, Pale & Light Colour, Light Tone en Grainy Film maken een uitstap naar Photoshop overbodig. Deze filters werken ook in videomodus.

Foto & video: De videokwaliteit ziet er op een HD-scherm prima uit, maar hoewel de autofocus werkt tijdens het filmen, is hij door zijn traagheid niet goed bruikbaar. Een 'Four Thirds'-beeldsensor is kleiner dan de APS-C sensor in andere digitale reflexcamera's, en vangt dus minder licht. Dat verklaart het matige dynamisch bereik. De camera pept de kleuren op en past redelijk wat opscherping toe. Dat levert foto's op die meteen aanspreken, ten koste van artefacten.

Maar toch Bij fel zonlicht is het lastig om schaduwen en hoge lichten goed te beoordelen via het LCD-scherm. De automatische scherpstelling werkt betrouwbaar, maar is erg traag. Het is jammer dat de E-P1 geen ingebouwde flitser bevat; inflitsen is er met dit toestel dus niet bij.

Prijs: 749 euro (body)

www.olympus.be

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees