Panasonic Lumix DMC-GF1

NVT - Uitrusting & bediening: Net als de Pen (zie hiernaast) bevat de GF1 een 3 inch LCD-scherm, maar dat is wel scherper en beter bruikbaar in zonlicht. In tegenstelling tot de Olympus Pen bevat de GF1-body geen beeldstabilisator. De 14-45mm kitlens heeft wel optische beeldstabilisatie aan boord. Nog een verschil met de Pen is dat de GF1 wél een flitser bevat. Bovenop de camera staat een 'Record'-knop waarmee je de videofunctie meteen opstart, zonder in het menu te moeten duiken.

Foto & video: De GF1 neemt video op in 720p en de videokwaliteit is uitstekend. De camera past behoorlijk wat opscherping toe. Daardoor zien foto's er recht uit de camera scherp uit en kunnen ze meteen afgedrukt worden. De keerzijde is dat er bij fijne details als bladeren en veertjes artefacten kunnen ontstaan. Ook tijdens het filmen kun je de razendsnelle autofocus gebruiken.

Maar toch Helaas is de opklappende flitser niet zo krachtig en nogal ongelukkig geplaatst: hij zit in de weg van de linkerhand waarmee je de camera vasthoudt. De kleinere beeldsensor van het Micro Four Thirds-systeem verklaart het lagere dynamisch bereik en de matige score voor ruis. De ingebouwde microfoon, ten slotte, registreert het geluid dat de lens maakt tijdens het scherpstellen.

Prijs: 800 euro (incl. 14-45mm lens)

www.panasonic.be

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees