Nikon D5000

NVT - Uitrusting & bediening: De D5000 gebruikt een grafisch menusysteem om de effecten van diafragma en sluitertijd te illustreren, en ook de vele scènepresets zijn beginnende gebruikers op het lijf geschreven. Het 2,7 inch LCD-scherm is kantelbaar, zodat je de camera boven je hoofd of op de heup kunt houden en toch kunt zien wat je in beeld neemt. Het is ook mogelijk om het scherm naar de camera toe draaien, zodat het tijdens het transport niet beschadigd kan raken.

Foto & video: De D5000 filmt in HD (1720p) aan 24 frames per seconde, en dat voor maximaal 5 minuten. In onze labtests sprokkelt de D5000 goede punten voor dynamisch bereik; de camera kan ook bij hoge gevoeligheden overweg met scènes met hoog contrast. Met de standaardinstellingen levert de D5000 een getrouwe kleurweergave en past hij weinig opscherping toe, waardoor de foto's nog geschikt zijn voor nabewerking op de computer.

Maar toch Bij hogere gevoeligheden werkt de ingebouwde ruisonderdrukking de meeste zichtbare ruis weg, maar de foto's krijgen er wel iets kunstmatigs door. Tijdens het filmen werkt de autofocus niet.

Prijs: 749 euro (body)

www.nikon.beCorrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees