59.000 nonnen steunen Obama

Meer dan 59.000 Amerikaanse nonnen scharen zich achter de hervorming van de gezondheidszorg van president Obama. De nonnen gaan in tegen de Conferentie van Katholieke Bisschoppen, die tegen hervorming is uit angst dat abortussen zullen worden betaald met belastinggeld.

In een brief schrijven de zusterorden dat in Obama's zorgplan geen belastinggeld zal worden gebruikt voor de uitvoering van abortussen - 'ondanks valse beweringen'. 'Dit is de echte pro-lifehouding en wij katholieken zijn allen voor.'

Obama verwierf ook steun van de Democraat Dennis Kucinich, die in het Huis van Afgevaardigden tegen een vorige versie van het zorgplan stemde omdat hij die niet progressief genoeg vond. Van de 37 Democraten die eerder tegen Obama's zorgplan stemden, is Kucinich de eerste die zijn mening herziet. Obama wist hem over te halen tijdens een vlucht met het presidentiële vliegtuig naar Ohio, waar Kucinich woont.

De Democraten in het Huis van Afgevaardigden zijn nog altijd op zoek naar de vereiste stemmen om het plan goed te keuren. Ze hopen zondag te kunnen stemmen. Obama stelde alvast voor de tweede keer zijn reis naar Indonesië uit, dit keer tot in juni.

Obama vond ondanks die hectische agenda nog tijd om de veelbesproken golfer Tiger Woods een hart onder de riem te steken. 'Tiger heeft ingezien dat hij zijn familie heeft bedrogen. Dat is een persoonlijke kwestie die hij zelf moet zien op te lossen. Maar ik ben er zeker van dat hij nog steeds een geweldige golfer is', zei Obama in een interview met Fox News Channel.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees