Leugendetector ontmaskert Janssen

Leugendetector ontmaskert Janssen

Foto: afp

Ronald Janssen loog allicht toen hij beweerde dat hij in 2007 een vierde moord heeft gepleegd. Tijdens een ondervraging met een leugendetector is Janssen door de mand gevallen, meldde VTM gisteravond.

Ronald Janssen beweerde tijdens zijn ondervragingen dat hij naast Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus nog een vierde persoon gedood had. 'Een vrouw', zei hij, maar hij kende haar naam niet. Hij zou in de zomer van 2007 met haar lichaam in de koffer van zijn bestelwagen door Bütgenbach gereden hebben, en zelfs zijn tegengehouden door de politie. Dat bleek te kloppen: na enig onderzoek konden de agenten uit de Oostkantons zich Janssen nog herinneren.

De politie kon echter nooit enig bewijs voor deze moord vinden. Ze konden de beweringen nooit aan een vermiste vrouw koppelen. Janssen weigerde aanvankelijk om meer uitleg te geven. Toen de politie Janssen tijdens een ondervraging hierover aan de leugendetector legde, toonde dit apparaat aan dat hij - wellicht - loog. Het onderzoek naar een eventuele vierde moord blijft open. Tijdens het assisenproces later dit jaar zal Janssen alleen voor de eerste drie moorden terechtstaan.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees