Rijkste Nederbelg bezit 1,5 miljard euro

BRASSCHAAT / 'S GRAVENWEZEL / LANAKEN / BIERBEEK / NEERPELT - Marc Dreesmann, de rijkste Nederlander in België, bezit 1,5miljard euro, stelt 'Quote 500', de jaarlijkse lijst van de rijkste Nederlanders. Dreesmann is daarin naar de tiende plaats geklommen, en heeft 'amper' 400 miljoen minder dan Albert Frère.

Dreesmann nam onlangs in Brasschaat een megalomaan paleis in gebruik met een kitscherig torentje dat zo gekopieerd lijkt uit een Walt Disney-film. Dreesmann is een nazaat van de oprichters van de Nederlandse warenhuisketen Vroom & Dreesmann, maar beheert nu de investeringsmaatschappij Commonwealth.

De nummer één in de Quote 500 blijft de familie Brenninkmeijer (C&A) met 21 miljard euro. De hoogste nieuwkomer is Rob Van Weelde, ook al een Nederbelg. Met een vermogen van 362 miljoen euro staat hij op plaats 73. Deze Rotterdamse reder woont in 's Gravenwezel. In Heusden-Zolder restaureerde hij de 18de-eeuwse hoeve Zonneweelde.

Top vijf

De tweede rijkste Nederbelg, Leon Melchior woont in Lanaken op domein Zangersheide en staat met 1,1 miljard euro op plaats 17. Melchior is een gewezen oostfrontstrijder die de Nederlandse nationaliteit verloor en rijk werd als aannemer.

Alicia Fentener van Vlissingen woont in Bierbeek, heeft 904 miljoen euro en staat op plaats 23. Nederlands derde rijkste vrouw erfde in 2006 tien procent van SVH, een vroegere steenkolenhandel die o.m. de Makroketen oprichtte.

De vierde rijkste Nederbelg zijn de gebroeders Dijkhuis (met 603 miljoen euro op plaats 34) . Zij werden rijk met immobiliënvennootschappen.

Nummer vijf, uitzendkoning Jan Brand, is rijkste Nederlander nr. 42. Hij woont in Neerpelt en heeft een geschat vermogen van 539 miljoen euro.

www.quotenet.nl

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees