Asieldieren voortaan online te koop

Asieldieren voortaan  online te koop
Omdat het aantal achtergelaten huisdieren schrikwekkende proporties begint aan te nemen, stellen de Belgische dierenasielen hun beestjes voortaan tentoon op een gemeenschappelijke website.

Als antwoord op de overvolle asielen krijgt ons land voor het eerst een overkoepelende asielsite: www.asieldieren.be . Daarop kunnen alle Belgische asielen hun bewoners met foto en naam voorstellen. ,,Bedoeling is asieldieren trendy te maken, zodat de mensen niet meteen naar de dierenwinkel hollen als ze een nieuwe kat of hond willen'', zegt Jo Broeckx van multimediabedrijf Gonzales.

Onder het motto Nodig eens een eenzame uit willen ze zoveel mogelijk asieldieren tegen Kerstmis een nieuwe thuis bezorgen. De campagne werd gisteren afgetrapt met een wetenschappelijk unicum: de eerste blauwe hond.

Bij de websitemakers stond de telefoon gisteren roodgloeiend nadat ze het bericht over hun nieuwe wetenschappelijke vondst de wereld hadden ingestuurd. Zo zou er in het Antwerpse een hond gevonden zijn met een authentieke, blauwe vacht. Niet veel later klapte Gonzales dan toch maar uit de biecht. ,,Het beest bestaat niet'', aldus Jo Broeckx. ,,Maar alle middelen zijn goed om zoveel mogelijk asieldieren tegen Kerstmis een nieuw gezin te bezorgen.''

De komende weken zullen in de grote steden ook affiches verschijnen met een eenzaam, achtergelaten asieldier op. ,,Hopelijk spoort de kerstsfeer de Belgen ertoe aan om de daad bij het woord te voegen'', aldus Broeckx. (dhh)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees