Opnieuw dreigbrief tegen Fabiola

Opnieuw dreigbrief tegen Fabiola

Foto: © Christophe Licoppe

Er is opnieuw een dreigbrief opgedoken tegen koningin Fabiola. Het gaat om een postkaart die onder omslag is aangekomen bij de Franstalige krant 'La Dernière Heure'.

De kaart stak in een envelop met het logo van de bank ING. Er kleefde een slecht leesbare postzegel op van Charleroi waarvan vooral de datumgegevens moeilijk te ontcijferen waren. Op de kaart zelf was een lijkkist getekend met een wit kruis erop. Daarnaast de veelzeggende tekst 'Nog slechts 7 maanden te leven' in het Frans. De naam van Fabiola, van het kasteel waar zij in Laken verblijft en het adres ervan krioelden van de fouten.

Zoals de vorige dreigbrieven is ook deze getekend door de onbekende organisatie EDH Flanders. Dat was onder meer al de handtekening onder de brief die Fabiola enkele dagen voor de jongste nationale feestdag met de dood bedreigde. In de nieuwe brief verwijst de schrijver met de vermelding '7 maanden' opnieuw naar 21 juli, want zolang is de volgende nationale feestdag nog verwijderd. Mogelijk heeft dezelfde man deze nieuwe dreigbrief verstuurd. Vorige keer vermoedden de speurders dat die man een Brit was die aan de kust woonde. Die werd toen ondervraagd maar niet opgepakt. De onderzoekers zullen hem ook deze keer ongetwijfeld aan de tand voelen.

Het is de tweede keer in enkele dagen dat er opnieuw dreigbrieven tegen koningin Fabiola opduiken. Onlangs ontving de redactie van VTM ook al zo'n brief. Die kwam van een kapitein van het leger en was geschreven op briefpapier met de nationale driekleur op. De auteur beweerde dat Fabiola verantwoordelijk was voor de verkrachting van verscheidene soldaten.

VTM besloot toen er geen ruchtbaarheid aan te geven, maar wellicht zullen de speurders nu ook aan deze brief meer belang gaan hechten. (YB)

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S