Cultuurboom gaat naar Kunst Veredelt

© © pvl

Voor het eerst in vijf jaar reikt de gemeente Beveren een Cultuurboom uit. De eervolle onderscheiding gaat naar de koninklijke toneelvereniging Kunst Veredelt uit Kieldrecht.

(pvl)

De Cultuurboom werd in 2008 al eens uitgereikt aan figurentheater Vlinders & Co. De onderscheiding gaat naar mensen of groeperingen die zich hebben ingespannen voor de culturele en geestelijke ontplooiing van de Beverse inwoners.

'De eminente jury vond dat de koninklijke toneelvereniging Kunst Veredelt uit Kieldrecht gelauwerd moest worden', zei schepen Peter Deckers (CD&V) tijdens de academische zitting. 'Terecht,' benadrukte de schepen, 'want de vereniging heeft in haar lange bestaansgeschiedenis sinds 1920 een enorme evolutie doorgemaakt. Daarom overhandig ik met veel plezier de Cultuurboom 2012 aan voorzitter Jan Van de Perre.'

De gelegenheidstoespraak werd verzorgd door acteur Carry Goossens, die in het verleden vijf regieopdrachten deed voor Kunst Veredelt.

'Het spreekt voor zich dat ik blij ben dat het net deze vereniging is die ik lof mag toezwaaien', zei Goossens in zijn speech. 'Het is net hier dat ik tijdens mijn eerste regie de vrouw van mijn leven vond.' (Carry ontmoette zijn latere vrouw Chris Bus bij Kunst Veredelt, nvdr.).

'Ik heb vijf regies mogen doen en kom nog geregeld kijken naar andere producties. Ik kan niet ontkennen dat ik trots ben dat ik mee een steentje heb bijgedragen tot het succes van vandaag.'

Tijdens de academische zitting zorgde actrice Nele Goossens - geen familie van Carry - voor enkele fel gesmaakte humoristische intermezzi.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs