Vier kerels overvallen Bijoulux in Ardooisesteenweg

Juwelier gewond na slag van pistool

ROESELARE - Vier daders overvielen gistervoormiddag even voor 10 uur de juwelierszaak Bijoulux in de Ardooisesteenweg. In de kleine winkelruimte waren geen klanten. Henryk Przibylla (54) kreeg een slag op zijn hoofd met de achterkant van een pistool. De juwelier werd met een zware kneuzing opgenomen in het ziekenhuis.

Het spaar- en verzekeringskantoor van Jean-Marie Claeren ligt tegenover de juwelierszaak Bijoulux.

,,Ondanks het straatlawaai hoorde mijn bediende opeens geroep'', begint Jean-Marie Claeren. ,,Ze herkende de stem van de juwelier en vermoedde daarom dat er iets niet pluis was bij onze overbuur. We zagen eerst twee personen buiten komen bij de juwelier. Ze waren opvallend rustig, niet gemaskerd en normaal gekleed. Kort nadien wandelden nog eens twee personen naar buiten. Toen verscheen de juwelier in het deurgat. Hij bloedde hevig. Mijn bediende en ik liepen de straat op om te helpen. Mijn bediende bekommerde zich om de gewonde juwelier. Ikzelf liep de daders achterna. De vier waren intussen al in de Spinnersstraat. Ze zetten het op een lopen toen ze ontdekten dat ik hen achtervolgde. Hun wagen stond halfweg de straat geparkeerd, keurig en onopvallend om geen argwaan te wekken.''

,,Te voet kon ik moeilijk de auto tegen houden. In de plaats prentte ik de Nederlandse nummerplaat van de Mini Cooper in mijn geheugen. Ik zag ondertussen de Mini Cooper met gierende banden voorbij scheuren'', vertelt Jean-Marie Claeren.

Kluts kwijt

De bediende van de verzekeraar ging met de gewonde Henryk Przibylla terug naar binnen in de juwelierszaak.

,,De juwelier heeft niet veel gezegd tegen me'', getuigt de vrouw. ,,De man was helemaal de kluts kwijt. Hij herhaalde enkele keren dat er vier daders waren. De juwelier wilde naar zijn dochter bellen, maar vond haar telefoonnummer niet. Ik probeerde de juwelier te kalmeren en hielp hem bij het afwassen van zijn bebloede gezicht. Aan de rechterkant stonden een tweetal vitrinekastjes open. Je zag dat men hier en daar had geprobeerd juwelen mee te grabbelen."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio