Reuzentaart van Gaia voor Makro

Reuzentaart van Gaia voor Makro

Deze keer was de directie van Makro tevreden met de actie van Gaia. Foto: © KMS

MACHELEN - ,,Makro, bedankt voor het dierenwelzijn.'' Met slogans als deze en een reuzentaart voerde dierenrechtenorganisatie Gaia gisterenmiddag actie aan het grootwarenhuis Makro. Niet om te protesteren maar om de directie van Makro te bedanken om als eerste warenhuisketen in België de eieren van kippen uit legbatterijen uit de rekken te halen.

Vanaf maandag verkoopt Makro enkel nog eieren van scharrelkippen met overdekte buitenloop of met vrije uitloop. Alle batterijeieren worden uit de handel genomen. Die beslissing van Makro wordt door Gaia toegejuicht.

,,Vanaf 2012 wordt het sowieso verboden maar we vinden het schitterend van Makro om als eerste nu al die stap te zetten'', zegt Ann De Greef van Gaia. ,,Het is een signaal naar de hele industrie toe en wij hopen dat andere supermarkten dit voorbeeld snel zullen volgen. In Nederland doen alle supermarkten al mee. Als het ginder kan, waarom hier dan niet? Uit een Europese studie is ook gebleken dat de consument bereid is iets meer te betalen voor diervriendelijke producten.''

Voor Makro was het niet echt een moeilijke keuze. ,,Wij vinden de kwaliteit en de veiligheid van ons product het allerbelangrijkste'', legt marketingdirecteur Philippe Nowé van Makro uit. ,,Die twee vereisten zijn niet toevallig ook gelinkt met het meest diervriendelijke product en daarom was voor ons de keuze snel gemaakt.'' In de folder van volgende maandag zal deze beslissing aan de klanten worden uitgelegd. ,,Het is belangrijk dat onze klanten weten waarom we dit doen en waarom de prijs ook iets naar bovengaat'', gaat Nowé verder. ,,Concreet wordt één ei ongeveer 2,5 eurocent of één oude Belgische frank duurder.'' (THB)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio