Directeur Hoge Raad voor Diamant stapt op

Directeur Hoge Raad  voor Diamant stapt op

Foto: © BELGA

Peter Meeus, directeur-generaal van de Hoge Raad voor Diamant (HRD), heeft gisteren zijn ontslag ingediend. Hij is de malaise in de organisatie beu.

Aanleiding voor het ontslag is de conflictueuze sfeer waarin de Hoge Raad voor Diamant nu al een jaar functioneert. Een van de aangesloten verenigingen betwist de samenstelling van de Raad van Bestuur en het beleid in het algemeen. De malaise verlamde het functioneren van de organisatie. Expansieplannen moesten worden opgeborgen, en de jaarlijkse Antwerp Diamond Conference werd geschrapt.

,,Het lag niet voor de hand om in dergelijke omstandigheden nog toegevoegde waarde te leveren'', zei Meeus in een toelichting op zijn beslissing. Hij vroeg zich gisteren openlijk af of de huidige structuur van de HRD, als ,,parlement'' van de sector, nog werkbaar is. Ontwikkelingen in de diamanthandel hebben ervoor gezorgd dat het steeds lastiger wordt om de belangen van alle partijen in de sector door één organisatie te laten verdedigen. ,,Misschien moet er overwogen worden om af te stappen van het collectief leiderschap.''

Meeus heeft de HRD ruim zes jaar lang geleid. Onder zijn leiding is de organisatie meer naar buiten getreden, en is het profiel van Antwerpen als handelscentrum voor ruwe diamant aangescherpt.

Meeus wil zich na zijn ontslag enkele maanden bezinnen op zijn toekomst. Wie hem binnen de HRD zal opvolgen, is nog niet bekend. Maandag beslist het dagelijks bestuur van de HRD welke overgangsmaatregelen er genomen moeten worden. Donderdag komt de algemene vergadering bijeen om te beslissen over de toekomstige bestuursstructuur. De HRD is met 350 personeelsleden een van de grootste werkgevers in de sector. (RMG)

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees