Zondag BK veldrijden in Tervuren met maar één favoriet

Wie doet Nys iets?

Wie doet  Nys iets?

Foto: © BELGA

Zelden was de titelfavoriet zó uitgesproken als dit keer in Tervuren. De logica zegt dat Sven Nys zondag na Gent 2000, Wielsbeke 2003 en Wachtebeke 2005 in zijn achtertuin zijn vierde proftitel pakt. Maar opgelet: niet zelden heeft een BK een compleet onverwachte plot.

Neem diezelfde Sven Nys. Al als tweedejaarsnieuweling kon hij in Houthalen nooit verliezen, maar al in de start viel hij, overmand door plankenkoorts, en was alles voorbij. Pas sinds vorig jaar, eenmaal Mario De Clercq gestopt was, rijdt hij bevrijd. De taal die Nys hanteert (,,Bart zit te bibberen''), lijkt wel ontleend aan de oude krijger die Nys aldoor in de gordijnen jaagde.

Bart Wellens en Erwin Vervecken zijn Nys' tegenspelers in Tervuren. Wellens kan net zo goed moordend uit de hoek komen als afgaan als een gieter. En Vervecken bewijst al sinds kerstavond dat hij Nys nagenoeg bijgebeend heeft.

Moraal van het verhaal: Sven Nys kan in Tervuren enkel maar door het ijs zakken in een kampioenschap dat voor het eerst sinds 2002 niet langer een WK avant-la- lettre is. De Belgische spoeling is eensklaps veel dunner geworden. Het kannibalisme van de bekendste inwoner van Baal verbloemt heel veel.

(HC)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.