Gent-trainer Leekens ontgoocheld in sommige spelers

,,Talent alleen is niet voldoende''

AA Gent is zijn supporters een revanche verschuldigd in de bekerwedstrijd op Standard. Tegen Roeselare voetbalden de Buffalo's te slap. Zeggen dat de competitie voorbij is voor blauw-wit zou de waarheid geweld aandoen. Met elke week wel een paar verrassende uitslagen ligt alles nog open. Voor de plaatsen net achter de top weliswaar en dat is vooral dit seizoen bijzonder jammer.

Door het feit dat de topploegen met de regelmaat van een klok faalden, had een subtopper in vorm de competitie veel kleur kunnen geven. Het zoeken naar een basisploeg in de eerste helft van het seizoen en het gebrek aan een scorende spits na de winterstop zorgen er echter voor dat de Buffalo's op een gedeelde zesde plaats staan geparkeerd. Als je weet dat de tv-gelden worden verdeeld op basis van de eindrangschikking, is het voor blauw-wit alsnog belangrijk om te proberen beter te doen dan vorig jaar en vijfde te eindigen, de plaats die ook voor het seizoen was vooropgesteld.

Woensdag Standard

En dan blijft er de beker. Woensdag - als koning Winter besluit om geen roet meer in het eten te gooien - moet in een kolkend Sclessin een 2-1 voorsprong uit de heenmatch worden verdedigd. Een opdracht op het lijf geschreven van meester-organisator Georges Leekens. De Gentse coach was zaterdag echter absoluut niet tevreden over de inzet van bepaalde jongens.

,,Misschien hebben sommigen te veel lof gekregen de laatste weken'', zei Leekens. ,,Deze match werd in elk geval te gemakkelijk opgenomen. Talent alleen is niet voldoende om punten te pakken. Tegen Standard moeten die jongens zich herpakken.'' (LGG)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.