Kerk OLV-ter-Sneeuw opnieuw middelpunt op het Laar

BORGERHOUT - Zaterdag vierden de bewoners van het Laar het 50-jarige bestaan van hun parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuw met een heus feestprogramma. Buurtbewoners organiseerden buurtwandelingen, rondleidingen in de kerk, een rommelmarkt en optredens.Met het initiatief wilden ze de gezinnen die in de wijk verenigd zijn, laten kennismaken met de rijke geschiedenis die aan de kerk verbonden is. ,,In onze wijk leven of oudere mensen of allochtone gezinnen. De ouderen komen af en toe nog eens naar de kerk, als ze nog goed te been zijn, maar de Marokkaanse gezinnen hebben hier weinig te zoeken", zegt medeorganisator Jan. ,,We wilden hen vandaag uitnodigen om geheel vrijblijvend een beetje geschiedenis op te snuiven. De kerk is tenslotte heel dominant in de buurt."

Het huidige kerkgebouw werd ingewijd in 1954, nadat de oude neogotische kerk op 2 november 1944 heel zwaar beschadigd werd door een V-bom. Ze is van de hand van architect J.L. Stijnen, die in de jaren '20 nog de prestigieuze architectuurprijs van Rome won. Jan: ,,We zijn enorm trots op onze kerk. Maar eigenlijk is ze nu te klein geworden voor onze parochie. Almaar meer mensen blijven weg, waardoor de kerk niet meer uit de kosten geraakt."

Maar zaterdag vonden opnieuw veel mensen even de weg terug naar de kerk. Verwonderd keken ze naar de veranderingen die hun buurt onderging in de loop der jaren. Een optreden van het koor en van doedelzakspelers rondde de festiviteiten af.

(CHH)Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio