Andere serieverkrachters

De bekendste serieverkrachter is wellicht Ronald Janssen (41). Tussen 2001 en 2006, nog voor hij de moorden op Annick, Kevin en Shana pleegde, verkrachtte Janssen tien vrouwen. Hij brak daarvoor binnen in studentenhuizen, hij achtervolgde vrouwen op straat, en hij drong tijdens muziekfestivals binnen in de tenten van slachtoffers die er op de camping sliepen. In september zal Janssen, die een levenslange celstraf uitzit, ook hiervoor terechtstaan.

In februari werd Patrick W. (47), 'de serieverkrachter van Boom', tot acht jaar cel veroordeeld wegens vier verkrachtingen en één poging. Hij zocht zijn slachtoffers op straat. Eén vrouw bood hij een lift aan, om haar op een afgelegen plek aan te randen. Een ander slachtoffer sleurde hij van haar fiets. Hij werd ontmaskerd toen hij een slachtoffer in appartementsgebouw achternaliep en haar in de trappenhal verkrachtte. Hij werd daarbij gefilmd.

Tijl T. (29), de man die bekende dat hij Britta Cloetens (25) uit Wilrijk om het leven bracht, is een veroordeelde serieverkrachter. Hij viel vrouwen aan die langs de spoorlijn in Ruisbroek jogden of fietsten. In 2008 stond hij terecht voor acht aanrandingen en werd hij veroordeeld tot drie jaar cel. In beroep werd de straf verminderd tot 18 maanden cel met uitstel.

Jarenlang maakte het gerecht van Turnhout een verbeten jacht op een man die in de streek rond Mol tussen augustus 2003 en januari 2010 vrouwen verkrachtte. Honderden mannen uit de regio moesten een DNA-staal afgeven. In mei 2011 moest ook Joan S. (40), een brave huisvader uit Meerhout, zo'n staal afgeven. Omdat hij besefte dat hij ontmaskerd was, maakte hij een einde aan zijn leven. Joan S. kon aan twaalf verkrachtingen gekoppeld worden.

Honderden vrouwen uit België, Nederland en Duitsland zouden in twintig jaar tijd zijn aangerand door Jorg P. (47), een slotenmaker uit Koblenz. Het meest opvallend was zijn 'truc met de lamme armen'. Daarbij belde hij bij een vrouw aan en vroeg of ze hem kon helpen bij het plassen omdat hij zogezegd zijn armen niet kon bewegen. Andere keren drong hij woningen binnen om zijn slachtoffers brutaal te verkrachten. De slotenmaker, die in ons land tien vrouwen verkrachtte, werd in 2010 ontmaskerd door een agent uit Eupen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees