Met drugs betrapte Ingrid Parewijck toont berouw

Met drugs betrapte Ingrid Parewijck toont berouw

Ingrid Parewijck betuigde haar spijt voor de rechtbank: ,,Ik ben ongelooflijk stom geweest.'' Foto: © PhotoNews

Topmodel Ingrid Parewijck die deze zomer op de New Yorkse luchthaven werd betrapt met enkele zakjes cocaïne in haar bezit, heeft voor de rechtbank in Queens haar berouw getoond. De Gentse is bereid een ontwenningskuur te volgen. Op die manier kan ze ontsnappen aan een lange gevangenisstraf.

,,Wat ik gedaan heb, was heel stom. Ik hoop dat andere jonge meisjes mijn voorbeeld niet zullen volgen'', zei Parewijck aan de rechter. Ze moest er donderdag verschijnen op beschuldiging van drugsbezit. De Gentse die in New York woont, was op 10 juli door de douane onderschept op de John F. Kennedy-luchthaven met een kleine gram cocaïne op zak. Ze kwam terug uit België waar ze de verjaardag van haar moeder had gevierd.

Parewijck, dochter van een Gentse arts, bracht een nacht in de cel door. Ze riskeert een gevangenisstraf tot zeven jaar, maar werkt aan een deal met het openbaar ministerie. Als ze zich inschrijft in een ontwenningsprogramma, zal ze niet de cel in moeten. ,,Niemand zegt dat Ingrid een serieuze drugsverslaving heeft, maar ze is bereid om elk probleem in de kiem te smoren. Vandaar dat ze het programma wil volgen'', zegt haar advocaat Steven Rabinowitz.

Het model heeft in ieder geval berouw. ,,Ik ben beschaamd om wat er gebeurd is. Het voorval had een slechte impact op mijn job. Ik hoop dat ik straks weer mijn normale leven kan oppikken.''

De Gentse schone is geschrokken van de enorme media-aandacht die de zaak kreeg. Niet enkel in ons land, maar ook in New York berichtten de kranten er uitvoerig over. ,,Ik vond het vooral erg voor mijn moeder in België'', zei ze aan de New Yorkse reporters.

Ingrid Parewijck behoort tot de top van de modellenbranche. Ze sierde al de covers van Vogue en Elle . Ze is het gezicht van parfummerk Guerlain en koffieproducent Lavazza. Voorlopig lijkt de drugszaak haar carrière niet al te veel te schaden.

(PAW)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees