Leuvensestraat verwacht veel van ziekenhuisparking

TIENEN - Met tromgeroffel wandelde het Tiense stadsbestuur de vernieuwde Leuvensestraat in. Na maanden verkeersellende en verminderde inkomsten voor de handelaars, moet de straat opnieuw uitgroeien tot het handelscentrum van de stad. Alleen de parkeerproblemen moeten nog van de baan.

De heropening van de vernieuwde Leuvensestraat in de Sint-Denijshandelswijk is een feit. De verfraaiingswerken startten vorig jaar in augustus en duurden volgens de handelaars veel te lang. Met nieuwjaar lieten ze echter de werken stilleggen om de eindejaarsaankopen niet te veel te hinderen.

,,De aannemer heeft degelijk en mooi werk geleverd. Het resultaat mag worden gezien. Het is nu aan ons om de straat extra gezellig en aantrekkelijk te maken'', zegt Cecile Francen, voorzitster van het handelaarsverbond Sint-Denijs.

De Leuvensestraat mag dan al mooi ogen, het gebrek aan parkeerplaatsen is sommige handelaars een doorn in het oog. De parkeerplaatsen op wandelafstand zijn bovendien te duur om te kunnen spreken van een aantrekkelijk handelsbeleid. Dat is volgens de politici de schuld van het Vlaamse Gewest, dat de spelregels oplegde en ervan uitging dat de zwakke weggebruiker voorrang moet krijgen. De Leuvensestraat werd een autoluwe straat waar doorgaand verkeer blijft bestaan. Het stadsbestuur hoopt dat daar binnenkort verandering in komt en dat de bouw van een ondergrondse parkeerplaats door het naburige Heilig Hartziekenhuis soelaas brengt.

Schepen van Openbare Werken, Jos Hermans, ontvouwde de toekomstplannen: ,,Het Heilig Hartziekenhuis heeft ruimte nodig voor zijn spoedgevallendienst en wil een gedeelte van de huidige parking opofferen. Het Vlaamse Gewest gaat akkoord met de bouw van een grote ondergrondse parking tussen de Leuvensestraat en de Gilainstraat. De directie wil de (betalende) parking niet alleen ter beschikking stellen van de ziekenhuisbezoekers en het personeel, maar ook van de bezoekers van de Leuvensestraat. Dat zou een hele tegemoetkoming zijn voor de handelaars, zeker omdat er een rechtstreekse toegang komt vanaf de Leuvensestraat naar de kliniek.'' (FG)



Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio