Buurthuis Baensland heropend

SINT-NIKLAAS - Het stadsbestuur heeft 7,5 miljoen euro opzij liggen om het seniorenbeleid een extra impuls te geven. ,,De ingebruikname van het gerenoveerde buurthuis Baenslandwijk is het eerste concreet teken van deze aanpak'', zegt de burgemeester.

Onder grote belangstelling is het buurthuis heropend. ,,Er zat druk achter de werken, omdat we het clubhuis Baenslandwijk toch voor de zomer wilden in orde zien. Met de start van het petanqueseizoen in openlucht konden we ons geen uitstel permitteren'',zeggen Klaartje Coupé en Roger Wouters.

Geen eindpunt

Op uitnodiging van de lokale petanqueclub vindt er een tornooi met bevriende clubs plaats. De omgeving met zijn fraaie paden en forse bomen oogt rustig en mooi. Hier kunnen ook kinderen zich vermaken. Volgens burgemeester Willockx is dit geen eindpunt. De Sint-Niklase bevolking vergrijst in snel tempo. Aan de vroegere terreinen van voetbalclub Gerda aan de Knaptandstraat, komt in principe een nieuw rusthuis van het OCMW.

,,Momenteel bereiden wij de toekomst van de Sint-Niklase senioren voor'', legt de burgemeester uit. ,,In totaal 7,5 miljoen euro zitten er in ons Zilverfonds nadat het stadsbestuur als enige in Vlaanderen zijn riolen aan een Amerikaans bedrijf kon verkopen. Na ons deed de Amerikaanse wetgever de deur dicht en was een cross border lease niet langer mogelijk.''

(SL)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio