Daisy De Bock geeft het startschot

Daisy De Bock geeft  het startschot

Foto: © van hecke

Om negen uur vanochtend bijt Daisy De Bock voor ons land de spits af in Athene. Dan begint de Waaslandse aan haar kwalificaties met het 10 m luchtgeweer. ,,Ik geef het startschot'' lacht ze. ,,Het is eigenlijk wel tof en het zorgt voor een beetje extra druk.
''Nochtans is druk iets waar ze niet altijd goed mee kon omgaan. De Bock stond dan ook niet veel in de schijnwerpers. Bij de uitreiking van de trofee van de Sportpersoonlijkheid van het Jaar was ze niet een van de genodigden, maar ze was er wel als hostess van de VRT. Ze liet er delegatielieder Robert Van de Walle weten dat ze er toch bij zou zijn in Athene.

Op welke plaats ze wil eindigen, dat kan De Bock niet meteen zeggen. ,,Ik zal tevreden zijn als ik de wedstrijd kan beëindigen met een goed gevoel'', zegt ze. ,,Je moet proberen in de wedstrijd te blijven. Wanneer je eens minder geschoten hebt, moet je blijven vechten voor het volgende. Hoewel, ik mag er niet aan denken een zeven te schieten.''

Want dan is het al zo goed als afgelopen. Podiumkansen heb je wanneer je na 40 schoten 396 of meer punten haalt. Een kwestie van kalm te blijven dus.

,,Een beetje emotie mag wel'', zegt De Bock. ,,Een vaste hand bouw je op. Ik heb al wedstrijden gehad dat ik amper het loodje in het geweer kreeg. Maar dan bouw je het schot op. Je kalmeert en tussen twee hartslagen in schiet je. Daarna sta je weer te trillen op je benen.''

Mocht u ze daaraan niet herkennen. Ze is het meisje met de Belgische driekleur in haar lokken geverfd.

(FCA)

Corrigeer