Ook evocatiecommissie houdt het bij 5-0 winst voor AA Gent

Germinal Beerschot naar burgerrechtbank in zaak Cruz

De evocatiecommissie bevestigde het vonnis van het beroepscomité in de zaak Cruz. Dat betekent dat AA Gent zijn 0-1 nederlaag van 8 augustus tegen Germinal Beerschot definitief omgezet ziet in een 5-0 zege. Volgens de evocatiecommissie werden de rechten van de verdediging niét geschonden en moet een speler over zowel een arbeidsvergunning als spelerslicentie beschikken om speelgerechtigd te zijn. De uitgifte van het ene document dekt noch overlapt het andere.

Germinal Beerschot wil tot het uiterste gaan om alsnog gelijk te krijgen, dus stapt de Antwerpse club zoals aangekondigd naar de burgerlijke rechtbank met een klacht tegen de bond en tegen personen. Dat besliste de raad van bestuur deze week op advies van haar juridische commissie.

,,Een bond die eerst de licentie geeft en daarna de handen in onschuld wast, dat is het gemakkelijkste'', fulmineerde Jos Verhaegen. ,,Waarom moeten we dan nog een licentie aanvragen? Scheur ze dan allemaal maar kapot. Het ging ook niet om een illegale voetballer, maar om iemand die al twee jaar in onze club speelde. Als ik voor de bouw van een huis een vergunning krijg, moet ik dat later niet afbreken omdat er een documentje ontbrak. Het hangt er bij de bond blijkbaar ook vanaf over welke ploeg het gaat. Vorig jaar hebben ze over gelijkaardige zaken in derde klasse het potje toegedekt omdat ze er anders niet meer aan uit konden. Nu willen wij tot het uiterste gaan.''

(KVL/MCD)Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.