Postbode bezorgt nu ook rozen

Postbode bezorgt nu ook rozen

Foto: rr

Een jarige een boeketje rozen toezenden? Tegenwoordig kan het gewoon via de post. De 52-jarige Nederlander Paul van de Loo startte hier enkele jaren geleden mee in Nederland, en had zoveel succes dat hij nu ook in België is begonnen.

Een boeketje kost amper 16 euro, verzendingskosten inbegrepen. Van de Loo heeft hiervoor een depot geopend in Essen, net over de Nederlandse grens. De rozen worden uit Kenia overgevlogen naar Rotterdam en rechtstreeks naar Essen gereden, het verdeelcentrum van waaruit Bpost ze bezorgt aan de klant. Bij 95 procent van de klanten arriveert het boeket de dag na bestelling.

Van de Loo heeft voor de rozen speciaal een verpakking laten maken die in elke reglementaire brievenbus past. Het plastic omhulsel zorgt ervoor dat de bloemen net voldoende zuurstof krijgen om niet dood te gaan, maar te weinig om te beginnen groeien. 'Stop ze na het uitpakken in water met wat voedsel, en al enkele uren later hebben ze weer hun stevigheid. Normaal gezien blijven ze een week goed', zegt Van de Loo. 'Het grote voordeel van onze rozen is ook dat ze het Fair Trade-label dragen, en dus in goede arbeidsomstandigheden geteeld zijn. Bij doorsnee warenhuisrozen is dat zeker niet het geval.'

www.stuurbloemen.be

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees