De talkshow die zelf zapt

De talkshow die zelf zapt

Foto: © Vum

Er zijn geen duizend manieren om een zomerse talkshow te brengen. Dat weten ze bij productiehuis deMENSEN ook, maar ze hebben toch naar iets nieuws gezocht. Bij deMENSEN maken ze ook de talkshow Aan tafel . Dit keer mag Jan Leyers er vanuit de Koninklijke Gaanderijen in Oostende iets moois van maken. Dat is aardig gelukt.

Een talkshow blijft een talkshow, maar Zomer 2005 doet er alles aan om zich niet te beperken tot praatjes op de sofa. De gasten kregen een keukenstoel onder de kont, Jan Leyers een Eames chair, de beste fauteuil sinds mensenheugenis.

Omdat Zomer 2005 het zonder sofa doet, ontbreekt de verleiding om dat meubel vol te proppen met gasten. De aflevering van maandag had er 'maar' drie: actrice Hilde De Baerdemaeker, weetal Marc Reynebeau en Gunther Verpecht van de muziekgroep Stash. De gesprekjes met dit drietal verliep volgens het stramien babbeltje-filmpje. Niet nieuw en bovendien iets te kunstzinnig in beeld gebracht. De schots en scheve camera's deden zo hun best ons alle hoeken van de kamer te laten zien dat je er bijna zeeziek van werd.

Van Nachtwachter Leyers is geweten dat hij kan interviewen. Dat talent indachtig mag je met de versheiddatum van je mopjes flirten. Leyers sprak met De Baerdemaeker over haar grote gestalte. Hij zag een link met de Amerikaanse actrice Jessica Lange: die is ook heel Lang. Ach, het is ergens zomer voor.

Het valt op dat Zomer 2005 beducht is voor snelle zappers. Het springt van talkshow naar talkshow door achter de schermen gasten te filmen die met elkaar zitten te keuvelen. Ruikt naar Big Brother ? Kan, maar oeverloos gezwets maakt in Zomer 2005 gelukkig plaats voor ultralicht kampvuurvermaak. Muzikant Axel Peleman mag dan opgevist zijn uit Aan tafel , hij maakt er backstage wel iets leuks van. Geef een beginner eens tips hoe hij een meisje moet kussen , vroeg Axel aan Hilde De Baerdemaeker. Het leverde geen wereldnieuws op, maar toch. Dat Marc Reynebeau voluit over zijn eigen liefdesleven begon, was dan weer net iets te veel informatie.

Sterk was de rubriek waarin de Mexicaanse taxichauffeur Alejandro filmmaker Robbe De Hert naar een lezing van het Louis Paul Boongenootschap voerde. Gejat van het programma Taxi , maar goed gejat. Zomer 2005 lijkt geen doorsnee talkshow te worden. Het zapt zonder dat je zelf hoeft te zappen. We willen er niet meer van maken dan het is, maar het is leuke televisie. Televisie van de toekomst, al word je er soms een beetje zeeziek van. (TdL)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees