Bankovervallers verkennen doelwit met foto-gsm

Tijdens een onderzoek naar een reeks van bankovervallen heeft de Brusselse recherche ontdekt dat de daders hun verkenningen uitvoerden met hun fototrekkende gsm's. De voorbije dagen werden vijf hoofdverdachten voor een reeks van overvallen ingerekend.Je stapt een bank- of postgebouw binnen, je veinst dat je iemand met je gsm belt maar ondertussen druk je op de fototoets van je gsm om het doen en laten in het bankgebouw vast te leggen. Die beelden dienen later als basis voor een overval op het kantoor.

Dit is geen sciencefiction, maar de werkelijkheid achter verscheidene overvallen die de jongste maanden in het Brusselse gepleegd werden. Vorige week donderdag kregen de speurders weet van een nakende overval op een bankfiliaal langs de Houba de Strooperlaan in Brussel. Toen de vier vermeende daders kort na acht uur hun schuilplaats verlieten met de bedoeling om de aankomende bankdirecteur te gijzelen en hem te dwingen de kluizen te openen, werden zij door de speciale interventieploeg van de federale politie onderschept.

Het verdere onderzoek bracht de speurders bij mogelijke medeplichtigen, die in de buurt van de kerk van Laken woonden. Daar vielen de onderzoekers op een tiental plaatsen binnen. Zij vonden er machinepistolen, handvuurwapens, afluisterapparatuur, verrekijkers en ander materiaal dat erop wees dat de overvallen telkens met zorg werden voorbereid. De onderschepte personen houden staande dat zij geen uitstaans hebben met de gevonden apparatuur.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees