Reacties

JEANVION YULU-MATONDO (19). ,,Nog hard moeten werken om er te geraken''

Meer dan een uur nadat de training is afgelopen, komt Jeanvion Yulu-Matondo ons vergezellen. Met een driekleurige rastamuts op zijn hoofd, doet de in Sint -Jans - Molenbeek wonende Jeanvion zijn verhaal. Hoewel hij door veel mensen in Brugge de hemel in wordt geprezen, lijkt hij toch stevig met zijn voeten op de grond te staan.

,,Ik speel hier nu vier jaar en ik voel mij hier echt goed. De sfeer, c'est vraiment bon . Wat ik over mezelf kan vertellen? Ik geloof in mezelf en ik weet dat ik bepaalde kwaliteiten heb, maar ik moet altijd het maximum geven om mezelf te kunnen bewijzen in deze talentvolle groep waar al die andere jongens ook zo hard vechten als ik. Mijn ambities om in 2005 prof te worden hier in Brugge zijn ingevuld, ik zit nu bij de A-kern. Maar ik weet dat ik nog lang niet klaar ben, ik zal hard mogen werken indien ik er wil geraken."Tevreden over Spanje

Als we hem zeggen dat Janevski, de trainer van de beloften tegen ons zei dat hij een van de grootste talenten is bij Club, volgt er een tien seconden lange stilte.

,,Wel, dat is goed voor mij, denk ik. Ik heb een goed seizoen achter de rug bij de reserven. Maar de echte grote stap moet nog volgen en ik zal elke dag mogen vechten. Om ergens te geraken moet je vooral hard werken. Het is niet alleen je talent dat je zal helpen door te stoten naar de eerste ploeg. Zonder werken kom je er niet. Over Spanje ben ik zeer tevreden. Het was echt heel erg goed op stage. Dat was de eerste keer dat ik de kans kreeg om in de eerste ploeg te geraken. Nu heb ik echt het gevoel dat ik dit jaar goed geëvolueerd ben."

JASON VANDELANNOITE (19). ,,Al vaak neen gezegd tegen buitenlandse clubs''

De training is afgelopen als de negentienjarige Vandelannoite, nog steeds gehuld in zijn trainingsoutfit, doorheen de spelerslounge wandelt en even tijd neemt om met ons te praten. Licht nazwetend van de training met de jongens van de eerste ploeg doet hij zijn verhaal.

,,Ik heb twee jaar bij Waregem gespeeld en vervolgens ben ik naar Club Brugge gegaan, waar ik nu al een kleine tien jaar speel. Ik voel me hier goed en de mensen, da's hier goe volk hé . Ik heb al vaak de kans gehad om naar het buitenland te trekken, al van toen ik zestien was. Toen wou ik vertrekken, maar nu ben ik blij dat de mensen hier en mijn familie mij dat toen afgeraden hebben. Want als je jong bent, besef je dat niet en wil je vertrekken natuurlijk. Als pakweg Feyenoord aan de deur staat, wil je meteen ja zeggen''

,,Ook nu ben ik einde contract en zou ik weg kunnen gaan, maar na lang en goed overleg met de manager heb ik mijn contract verlengd tot 2008. Volgend seizoen zou ik normaal officieel worden opgenomen in de A-kern, waar ik nu toch al mee mag trainen. In januari ben ik ook al mee mogen gaan op stage in Spanje. Dat was vree tof. Die trainingen meedoen met de eerste ploeg is echt wel anders. Dag in, dag uit werken, het was een goeie ervaring. Het is een grote stap om van de beloften naar de A-kern te gaan. Het was nu echt wel een jaar geduldig wachten en ook volgend seizoen zal ik wel wat geduld aan de dag mogen leggen, want als verdediger is het dubbel zo moeilijk om er te geraken.''

,,Ondertussen ben ik ook gestopt met school. De overgang naar de eerste ploeg zorgde ervoor dat school en voetbal nog moeilijk te combineren vielen. Wel ga ik nog proberen om via de middenjury een diploma te halen. Zodat ik toch nog iets achter de hand heb, mocht het mislopen."

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S