Berichten over einde carrière niet meer dan platte commercie

Trialkampioen Belaey stopt niét

Trialkampioen Belaey stopt niét

Kenny Belaey Foto: © BELGA

In Spa-Francorchamps en vooral Knokke-Heist moet het angstzweet zowat in de handen staan. Regerend wereldkampioen Kenny Belaey zou stoppen met competitie, werd gemeld. Net nu België twee van de vijf Wereldbekerproeven in de discipline organiseert. De eerste al over anderhalve week, die aan de kust op 8 en 9 juli. Uiteraard met de Bellemnaar en zijn jongere broer Wesley helemaal bovenaan de affiche.

Wees gerust, het duo zal daar over een paar maanden nog wel staan. Dat stoppen, dinsdag in een mail wereldkundig gemaakt door een eventsbureau, blijkt immers met een stevige korrel zout te moeten worden genomen. De vijfvoudige wereldkampioen stoppen? Op zijn 23ste? Als hij er 32 is misschien, maar niet nu! Dat zogezegd afhaken blijkt immers niet méér dan een platte promotiestunt voor een persconferentie van volgende week, waar dat bureau wel één of andere commerciële activiteit zal voorstellen en in één moeite vertellen dat die berichten over het voortijdige einde van een carrière louter dienden als lokvinkjes. Om belangstelling te melken die het opzet anders nooit had gekregen en ook niet verdient.

Een Amerikaanse aanpak, heet dat blijkbaar. Zonder kwade bedoelingen allicht. Zeker niet van Kenny Belaey zelf. Een buitenbeentje, een ongelooflijk artiest op de fiets, een aangename kerel die in zijn discipline de absolute top is, maar daar zelden veel aandacht aan gewijd ziet. Maar om daarom een bureau doelbewust compleet foute informatie te laten verspreiden, dat gaat toch een eind over de schreef. Belaey, prof bij Chocolade Jacques-Topsport Vlaanderen, was gisteren niet bereikbaar voor enige uitleg. Het zal wel duidelijk zijn waarom.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.